Kunststof kozijnen

Is jouw huis toe aan nieuwe kozijnen? Kies dan voor kunststof kozijnen van het Kozijnenhuis. Wij zijn specialist in kunststof kozijnen en leveren kozijnen van hoge kwaliteit, tegen een eerlijke prijs. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, zeer duurzaam en bieden een zeer goede isolatiewaarde. Over al deze onderwerpen zullen we verderop dieper ingaan.

Strakke en moderne uitstraling

De voordelen van kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen van het Kozijnenhuis koop je sterke, stevige, perfect isolerende kozijnen. Lees hieronder de voordelen van Kunststof kozijnen.

  • Duurzaam en vormvast
  • Licht en stevig
  • Veilig
  • Kleurvast en onderhoudsvriendelijk
  • 15 jaar garantie
Adviesgesprek aanvragen direct offerte aanvragen

Kies jouw kleur

Onze deuren zijn in vrijwel alle RAL kleuren leverbaar. Veel mensen kiezen ervoor om de huidige kleurstelling van de woning te behouden, anderen gaan voor een nieuwe look. Wat jouw wensen ook zijn, wij maken ze waar!

Meer informatie

Hang en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk is belangrijk. Enerzijds ter voorkoming van ongewenste gasten, anderzijds om een fijne, soepele bediening van ramen en deuren te hebben. Wij leveren kwaliteitsmateriaal van het merk Roto.

Meer informatie

HVL verbinding

Wil je jouw kunststof kozijnen meer laten lijken op houten kozijnen? Dan is een HVL verbinding (ook wel houtlook verbinding genoemd) een goede optie voor jou. Wij kunnen alle kunststof kozijnen met HVL verbinding leveren!

Meer informatie

Voordelen van kunststof kozijnen

Traditionele kozijnen worden van hout gemaakt. Dat is relatief voordelig in aanschaf, maar het onderhoud vraagt wel regelmatig een hoop tijd en geld. Wanneer je houten kozijnen niet tijdig schildert, heb je kans op houtrot. Je kozijn gaat dan afbrokkelen en zal niet zijn werk niet meer goed doen. Kunststof kozijnen daarentegen, hebben -op af en toe reinigen na- geen onderhoud nodig.
Daarnaast zorgen de moderne profielen er voor dat het glas naadloos aansluit op het kozijn, en dat het kozijn perfect in de dag past. Hierdoor verhoog je je wooncomfort aanzienlijk, omdat er van tocht geen sprake meer is. In alle opzichten zijn kunststof kozijnen dus een sprong voorwaarts voor jou én voor je huis. Een huis dat al voorzien is van kunststof kozijnen levert vaak meer geld op.

Bij het Kozijnenhuis hebben wij degelijke kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om deze reden werken wij uitsluitend met de topkwaliteit materialen van Schüco.

Klik op de link van Schuco LivIng Variant kozijnen voor uitgebreide informatie over dit befaamde product.

Verbeter de isolatie van je woning

Kunststof kozijnen zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling van je woning. Ze isoleren ook veel beter dan traditionele kozijnen. Dat komt omdat de modernste technieken zorgen voor een perfecte aansluiting van de onderdelen van het kozijn. Zo wordt tocht voorkomen. Hierdoor zal je ook merken dat het comfort in jouw woning verbetert. Bovendien scheelt het natuurlijk ook in je portemonnee, want je bespaart op stookkosten.

Duurzaamheid

Kunststof kozijnen zijn een heel duurzaam product. De levensduur van kunststof kozijnen ligt tussen de 50 en 75 jaar. En zodra ze aan vervanging toe zijn, kunnen alle materialen volledig gerecycled worden. Hierdoor draag je indirect ook je steentje bij aan een duurzame wereld.

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kunststof kozijnen precies kosten is lastig te zeggen. De prijs wordt onder andere bepaald door de grootte van de kozijnen, de montage van de kozijnen, het type glas dat gebruikt gaat worden en de afwerking van de kozijnen. Voor ieder huis is ieder raam verschillend en dus zal ook de prijs altijd anders zijn. Wil je de prijs van kunststof kozijnen berekenen? Je kunt een inschatting maken met onze budgetplanner. Vul deze tool in en wij kunnen een inschatting maken van de kosten. Wil je een exacte prijs weten? Dan komen wij graag kosteloos bij je langs om een vrijblijvende offerte uit te brengen. Afhankelijk van jouw woonsituatie en jouw wensen kunnen wij dan een gedetailleerde berekening maken van de totale kosten.

Onderhoud aan kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. Schilderen is helemaal verleden tijd! Het enige dat je af en toe moet doen is de kunststof kozijnen schoonmaken. Met een emmer warm water en een schone doek is die klus snel geklaard. Vaak wordt dit tijdens het lappen van de ramen even meegenomen. Na het reinigen zien de kozijnen er weer als nieuw uit. Het is wel belangrijk dat je warm water gebruikt en geen heet water. Met heet water zou er schade aan het kozijn kunnen ontstaan. Een beetje allesreiniger of kunststofreiniger mag je aan het water toevoegen. Dat maakt het schoonmaken net iets makkelijker. Buiten het reinigen van de kozijnen is er verder geen onderhoud nodig.

Soorten ramen

Kunststof kozijnen kunnen in vrijwel alle soorten en maten worden geleverd. Vaste delen, openslaande delen of roosters, het is allemaal mogelijk. De meest voorkomende soorten zijn:
Vast: Dit is een gewoon raam, dat niet open kan. Het is leverbaar in allerlei vormen en maten, zodat het perfect past bij jouw huis en stijl.
Draai- kiep: Dit is een raam dat zowel een draaistand heeft, als een kiepstand. Je kunt het raam dus naar binnen toe open doen, of achterover naar binnen kiepen.
Kiep: Dit lijkt op een draai- kiepraam maar heeft enkel een kiepstand, waarmee het raam van bovenaf naar binnen valt.
Schuifraam: Dit is een raam dat je naar boven open kunt schuiven. Het wordt vaak toegepast in kleine ruimtes, omdat je dan geen ruimte hoeft te hebben voor het openslaan van het raam.

Kunststof kozijnen montage

Wij leggen graag uit hoe de montage van kunststof kozijnen in zijn werk gaat. Allereerst moet je weten dat zelf niets hoeft te regelen. Wij zorgen dat alles van tevoren geregeld is. We komen vooraf langs om de kozijnen in te meten. Dan meten we heel precies welke afmetingen elk kozijn moet hebben, zodat de fabriek de kozijnen perfect passend kan maken. Wij zorgen daarna dat de kozijnen bij ons of bij jou worden geleverd. Dit gebeurt in overleg. Op de dag van de montage gaan wij de oude kozijnen demonteren. We zorgen dat er een container klaarstaat om het afval af te voeren. We monteren de nieuwe kozijnen dan precies op de plek van de oude kozijnen. Zodra de klus klaar is ruimen we de rommel weer op en we laten de boel schoon achter.

Waarom kiezen voor het Kozijnenhuis?

Het Kozijnenhuis is een betrouwbare partner. Wij leveren onze kozijnen met 15 jaar garantie. We werken uitsluitend met vooraanstaande leveranciers zodat wij een eerlijke prijs kunnen aanbieden, waarbij we niet hoeven in te leveren op kwaliteit. Bij ons geldt afspraak is afspraak, we komen dan ook altijd onze afspraken na.
Onze kozijnen zijn van het merk Schüco, dat is een Duitse leverancier met jaren voorsprong in kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn niet de goedkoopste maar wel de allerbeste. Hierdoor zullen wij niet altijd de allerlaagste prijs kunnen aanbieden, maar volgens onze visie gaat kwaliteit boven prijs. Kwaliteit is waar het bij ons om draait. Maak eens een afspraak met onze adviseur, dan vertellen we er graag meer over!

Ons werkgebied

Wij werken in de Noordelijke provincies van Nederland. Dit zijn Groningen, Friesland en Drenthe. Wij komen onder andere in Groningen, Winschoten, Drachten, HoogezandLeekAppingedam, Assen en Delfzijl.