Kunststof gevelbekleding

Bij het Kozijnenhuis zijn we gespecialiseerd in kunststof gevelbekleding. We vervangen regelmatig houten gevelbekleding voor de kunststof variant, je behoudt hierdoor de authentieke uitstraling van de woning en minimaliseert het onderhoud. Dit is een duurzaam alternatief dat op geen enkele manier te onderscheiden is van houten panelen. Kunststof gevelbekleding wordt onder andere gebruikt voor (uiteraard) gevels, dakranden, boeidelen en dakkapellen

Keralit-gevelbekleding

Voordelen van kunststof gevelbekleding

Het is niet zonder reden dat wij erg enthousiast worden van kunststof gevelbekleding. Het biedt namelijk grote voordelen. Te beginnen bij het onderhoud. Het enige dat je aan onderhoud moet doen, is af en toe reinigen van de panelen. Meer niet! Nooit meer schilderen, dat spaart niet alleen een boel werk uit, maar ook geld. Vooral houten gevels aan de zuidkant van de woning zullen regelmatig geschilderd moeten worden. Met kunststof panelen is dat verleden tijd. We leveren kunststof gevelbekleding in bijna alle RAL kleuren. Je bestaande stijl en kleurkeuze kan dus waarschijnlijk worden overgenomen.
Andere voordelen zijn onder meer de garantie van 10 jaar, de verwachte levensduur is 25 tot 35 jaar, wat kunststof panelen tot een duurzaam product maakt. Onze panelen zijn zowel met als zonder houtnerf structuur leverbaar.

Kunststof gevelbekleding aanvragen

Wat kost gevelbekleding?

Heel wat factoren hebben een invloed op de prijs van gevelbekleding. Niet alleen het materiaal en de plaatsing, maar ook de garantie en de service na verkoop. Kom hier meer te weten over de prijs van gevelbekleding.

Ik wil graag advies op maat

Prijzen van kunststof gevelbekleding

Het antwoord op de vraag wat kunststof gevelbekleding kost is niet klip en klaar. Het hangt voor een groot deel af van de soort, de hoeveelheid en waar het gemonteerd dient te worden. Dat laatste is van belang omdat er mogelijk veel zaagwerk is. Als dat het geval is zal er bijvoorbeeld meer zaagafval zijn. Wij kijken altijd naar de situatie, zodat we een eerlijke prijs kunnen afgeven. We zorgen dat we niet te veel bestellen, dat maakt het voor jou alleen maar duur. Met onze handige budgetplanner kun je al een inschatting maken van de te verwachten kosten voor kunststof gevelbekleding, inclusief de montage.
Voor een goede en realistische offerte komen wij graag kosteloos en vrijblijvend bij je langs om een offerte uit te brengen. Hierin houden we rekening met al jouw wensen.

Gevelbekleding montage

Wij ontzorgen jou volledig. Je hoeft je niet druk te maken over bestellingen, leveringen of montage van de gevelbekleding. Wij zullen zorgen voor de bestelling bij de leverancier. Vervolgens zorgen wij dat alle materialen bij jou geleverd worden. Soms doen wij dit zelf, en soms doet de leverancier dit rechtstreeks. Dit overleggen we met jou.
Wij zorgen vervolgens ook dat er een afvalcontainer wordt geleverd waarin we de oude bekleding kunnen afvoeren. Wij zorgen ook voor de demontage van deze oude gevelbekleding. Vervolgens zullen wij de nieuwe kunststof panelen monteren en afwerken. Jullie hebben hier dus geen omkijken naar.

Keralit gevelbekleding

Wat is Keralit? Keralit is een kunststof product van Heering. Keralit wordt gemaakt van duurzame kunststoffen en was de eerste vervanger van houten gevelbekleding. Keralit is leverbaar in 37 kleuren (inclusief populaire RAL kleuren). Een nadeel van Keralit is de hoge prijs en de levering in vaste hoeveelheden.

Milin gevelbekleding

Milin levert soortgelijke producten als Keralit. Milin biedt een breed scala aan mogelijkheden en staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid. Of je nu op zoek bent naar een strakke moderne uitstraling of juist de natuurlijke uitstraling van hout wilt behouden,  met deze gevelbekleding kun je jouw gevel renoveren maar blijft de originele stijl van de woning altijd behouden. Milin is net als Keralit een duurzaam product.

kunststof gevelbekleding groen
Gevel voorzien van groene kunststof gevelbekleding

Weerbestendigheid

Kunststof gevelbekleding is zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Felle zon zal nauwelijks schade aanrichten, er is namelijk een UV bestendige laag aangebracht op de panelen. Ook regen zal geen impact hebben op de kleur van de panelen. Kunststof gevelbekleding scoort  dus erg goed qua weerbestendigheid.

Dampdichte folie

Voordat de nieuwe gevelpanelen gemonteerd kunnen worden, moet er een dampdichte folie worden aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat condens geen kans krijgt om bouw- en isolatiematerialen aan te tasten. De folie die wij aanbrengen is van hoge kwaliteit en het is opgebouwd uit meerdere lagen. Dit zorgt voor maximale bescherming.

dampdichte folie aanbrengen
dampdichte folie beschermt tegen doorlating van vocht

Houtlook of gladde afwerking

Een van de voordelen van kunststof gevelbekleding is de mogelijkheid om te kiezen tussen een houtlook of een gladde afwerking. Als je de natuurlijke uitstraling van hout wilt behouden, zonder de nadelen van onderhoud, kun je kiezen voor een realistische houtlook. Hierbij wordt een houtnerfstructuur aangebracht op de panelen. Als je van enkele meters afstand kijkt ziet menigeen het verschil niet. Voor een moderne en strakke uitstraling kun je juist kiezen voor een gladde afwerking.
Kleuren en mogelijkheden

Wij leveren kunststof gevelbekleding van Vinyplus. Dat is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in kunststof panelen. Zij hebben een hele handige gevel visualisator ontwikkeld waarin je zelf al kunt zien welke kleuren er mogelijk zijn en hoe dat staat. Kies een voorbeeldwoning die het meest op jouw huis lijkt, daarna kun je kiezen uit verschillende soorten panelen en alle mogelijke kleuren. Doorgaans zijn alle RAL kleuren beschikbaar.

Waarom kiezen voor het Kozijnenhuis?

Het Kozijnenhuis is een betrouwbare partner. Wij leveren en monteren onze gevelbekleding met 10 jaar garantie. We werken uitsluitend met vooraanstaande leveranciers zodat wij een eerlijke prijs kunnen aanbieden, waarbij we niet hoeven in te leveren op kwaliteit. Bij ons geldt afspraak is afspraak, we komen dan ook altijd onze afspraken na.
Onze gevelbekleding komt van het merk Milin. Dat is een Nederlandse leverancier met jaren voorsprong in kunststof gevelbekleding. Deze panelen zijn niet de goedkoopste maar wel de allerbeste. Hierdoor zullen wij nooit de allerlaagste prijs kunnen aanbieden, maar volgens onze visie gaat kwaliteit boven prijs. Kwaliteit is waar het bij ons om draait. Maak eens een afspraak met onze adviseur, dan vertellen we er graag meer over! Woon je in Groningen? Bekijk dan onze pagina over kunststof gevelbekleding in Groningen voor meer informatie.

Gevelbekleding van kunststof

Besparing met kunststof gevelbekleding

Investeren in kunststof gevelbekleding kan op de lange termijn leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. In tegenstelling tot traditionele materialen zoals hout, vereist kunststof gevelbekleding nauwelijks onderhoud en hoeft het niet regelmatig te worden geschilderd of behandeld. Bovendien is kunststof bestand tegen rot en schimmel, waardoor reparatie- en vervangingskosten niet aan de orde zijn. Door te kiezen voor kunststof gevelbekleding kun je genieten van een mooie, duurzame gevel en tegelijkertijd de portemonnee ontlasten. Het gezegde ‘wel de lusten, niet de lasten’ is hier dus zeker van toepassing!

Voorbeeld: het schilderen van een houten gevel kost per m2 al snel €35. We gaan ervan uit dat dit iedere 5 jaar moet gebeuren. In 15 jaar tijd ben je dus minimaal €150 per m2 kwijt aan onderhoud aan de gevel. Het renoveren van een gevel kan op de lange termijn dus voordeliger zijn dan de oude gevel telkens blijven onderhouden. Wij gaan uit van een terugverdientijd van 10 tot 15 jaar.

Plaatsing van kunststof gevelbekleding

Nadat het oude materiaal is verwijderd, kunnen we beoordelen of het regelwerk (latten waarop de gevelpanelen worden bevestigd) nog in orde is. Is dat niet het geval, dan zullen we dat ook moeten vervangen. Op dit regelwerk worden de nieuwe, kunststof gevelpanelen gemonteerd. Rondom wordt middels een profiel in dezelfde kleur gezorgd voor een nette afwerking. Aangezien de kunststof panelen in lengtes tot 6 meter leverbaar zijn, gaat de montage relatief vlot.

Gratis advies aan huis

Ben je geïnteresseerd in kunststof gevelbekleding? Wij komen graag langs voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseurs kunnen jou perfect vertellen welke mogelijkheden er zijn. Ze kunnen ook goed inschatten wat wel of niet past bij jouw woning. 

Wil je binnenkort eens van gedachten wisselen met onze adviseur? Neem dan snel contact op en maak een afspraak. We kunnen daarna ook een offerte voor je opstellen. Zo weet je exact wat jouw nieuwe gevel gaat kosten.