Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen die we al vaker beantwoord hebben. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet, inclusief onze antwoorden. Handig voor jou, en een gratis service vanuit het Kozijnenhuis!

Wie monteert de kozijnen?

Je kunt ervoor kiezen om de kozijnen bij ons te bestellen, en ze zelf te monteren. Je kunt de montage ook aan ons over laten. Wij zijn immers specialist in het vervangen van kozijnen en dat is voor ons dagelijkse kost.
Als je de montage aan ons overlaat, kun je erop vertrouwen dat dit door echte vakmensen gebeurt. Wij werken met een vast team van ervaren monteurs die elke dag op pad zijn om mensen blij te maken met vakkundig gemonteerde kozijnen en deuren.
Bij grote drukte wijken wij soms uit naar een team van zelfstandigen, die ons komt versterken bij het opleveren van onze klussen. Ook deze mensen hebben jaren ervaring en werken zeer secuur.

Zijn kunststof kozijnen wel veilig?

Daar kunnen wij volmondig ‘ja’ op zeggen. Kunststof kozijnen zijn zelfs veiliger dan houten kozijnen! Kunststof heeft een groot voordeel: het breekt niet. Je kunt het dus niet kapot maken met bijvoorbeeld een koevoet. Terwijl dit bij houten kozijnen wel kan.
Daarnaast leveren wij hoogwaardig hang- en sluitwerk. We kunnen desgewenst tot 3 sterren SKG leveren. Wil je het politiekeurmerk veilig wonen? Geef dit aan bij onze adviseur. Ook hierin kunnen wij voorzien.

Hoe zit het met de garantie op jullie kozijnen?

Wij staan achter de producten die wij leveren. Wij geloven dat kwaliteit belangrijker is dan de laagste prijs. Omdat onze kozijnen altijd van het merk Schüco zijn, durven wij het aan om 15 jaar garantie te verlenen. Wil je meer weten over onze garanties? Dan kun je er hier meer over lezen.

Hoe kan ik kunststof kozijnen schoonmaken?

Kunststof kozijnen zijn gemakkelijk schoon te maken. Eigenlijk net zo gemakkelijk als het wassen van de ramen.
Gebruik een zachte spons of doek en een emmer lauwwarm water (met eventueel een beetje allesreiniger erin). Maak de kozijnen schoon door ze simpelweg te wassen. Droog ze even na met een schone, zachte doek. Klaar is Kees! Als je dit enkele keren per jaar doet, zien jouw kozijnen er altijd als nieuw uit!
Let wel op, gebruik nooit schurende sponzen, doeken of borstels. Hiermee krijg je krassen in de toplaag van de kozijnen. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen in het water. Dit kan ook de toplaag van de kozijnen aantasten.

Welke kwaliteitsverschillen zijn er tussen kunststof kozijnen?

Zoals met zoveel producten, soms lijken ze gelijkwaardig maar zijn ze dat niet. Dat geldt ook voor kunststof kozijnen. Wij zien regelmatig dat er goedkope kozijnen worden aangeboden, die wel degelijk van lagere kwaliteit zijn.
Goede kunststof kozijnen bevatten bijvoorbeeld géén weekmakers. Weekmakers zijn synthetische middelen om het kunststof zachter te maken. Na een aantal jaar verdampt de weekmaker door verhitting door de zon. De kozijnen kunnen dan gelig verkleuren.
Verder is het raadzaam om te letten op voldoende isolerende kamers in de kozijnen, voldoende gebruik van rubbers en een goede versteviging door de toepassing van staal.
Onze kozijnen zijn van Schüco, dat zijn de beste kozijnen op de markt. Deze zijn van hoge kwaliteit, bevatten geen weekmakers en isoleren zeer goed.

Moet ik kiezen voor HR++ glas, of triple glas?

Veel mensen twijfelen op dit punt. Als stelregel kun je aanhouden dat als je nu houten kozijnen hebt met dubbelglas, en je vervangt deze door kunststof kozijnen met HR++ glas, dan isoleren de de kozijnen en ramen al 3 keer zo goed.
Kies je voor triple glas, dan zul je ongeveer 3,5 tot 4 keer zo goed geïsoleerd zijn. Dat verschil is niet heel groot.
Een voordeel van triple glas is dat er meer subsidie verstrekt wordt per vierkante meter. Vraag onze adviseur gerust om dit eens uit te leggen!

Mijn budget is niet toereikend, zijn er oplossingen?

Gelukkig wel. Raadpleeg een financieel adviseur die kan adviseren over mogelijke leningen. Je kunt ook gebruik maken van de energiebespaarlening die door het Warmtefonds wordt verstrekt. Zij bieden een voordelige lening aan mensen die hun woning willen verduurzamen.

Moet ik zelf de maten van de kozijnen doorgeven?

Dat mag je aan ons overlaten. Het is best een kunst om nieuwe kozijnen goed in te meten. Daarom nemen wij die taak op ons. We zorgen dat de maten goed worden opgenomen zodat de bestelling bij de leverancier correct is. En mocht er een foutje gemaakt zijn, dan is dat onze eigen schuld. Wij lossen dat dan ook op! Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor.

Worden mijn nieuwe kozijnen altijd in de kleur wit geleverd?

Als jij dat wilt, dan leveren wij witte kozijnen. Maar we kunnen jouw nieuwe kozijnen ook in tal van andere kleuren leveren. Op deze pagina vertellen wij er meer over. Vraag onze adviseur gerust naar een kleurenwaaier. We laten je graag zien welke kleuren mogelijk zijn, zodat jij de kleur kunt kiezen die je het mooist vindt.

Kunnen jullie ook kunststof kozijnen leveren die op houten kozijnen lijken?

Deze vraag komen we vaak tegen. We kunnen kunststof kozijnen leveren die nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden zijn! Er zijn twee opties voor. En als je ze beide kiest, ziet bijna niemand dat jouw kozijnen van kunststof gemaakt zijn. De eerste optie is de HVL-verbinding. Ook wel houtlook verbinding genoemd. Hierdoor worden de kozijnen niet vierkant in verstek gezaagd, maar op een traditionele manier als het ware gestapeld.
De tweede optie is een afwerking met houtnerfstructuur. Hiermee kun je een subtiele houtnerf look op jouw nieuwe kozijnen laten aanbrengen. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden!

Mijn vraag staat er niet tussen

Neem in dat geval contact met ons op. We helpen je graag aan een antwoord op jouw vraag. Je vindt hier onze contactpagina.