Kunststof kozijn

Kozijnen vervangen

Wil jij jouw kozijnen vervangen? Het Kozijnenhuis is gespecialiseerd in het vervangen van alle soorten kozijnen. Dus ben jij op zoek naar een betrouwbare partij om jouw kozijnen te vervangen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Kies de kozijnen die bij jou passen

Kunststof kozijnen

Aluminium kozijnen

Kozijnen op maat gemaakt

Letterlijk ieder kozijn wordt, tot op de millimeter nauwkeurig, op maat gemaakt. Er is geen kozijn dat precies gelijk is aan een ander kozijn. Tijdens het inmeten wordt zeer nauwkeurig opgemeten wat de exacte afmetingen van het nieuwe kozijn moeten zijn. Hierdoor kunnen we bij de plaatsing zorgen dat het nieuwe kozijn perfect aansluit op de huidige situatie. En dat heeft weer als voordeel dat het een strak geheel wordt, als de klus klaar is. 

Ook het glas wordt exact op maat gemaakt voor ieder kozijn. Je kunt tevens kiezen welke soort glas je geplaatst wilt hebben. Moet dit HR++ glas zijn of liever triple glas? Wil je nog ramen open kunnen zetten of heb je er liever roosters in? Zo zie je maar, het gaat echt om maatwerk.

Kunststof Aluminium Hout
Isolatie
Zeer goed

Goed
3 Sterren icoon
Redelijk
Prijs
De meest voordelige keuze

De meest kostbare keuze
4 Sterren icoon
Duurder dan kunststof, goedkoper dan aluminium
Veiligheid
Inbraakveilig

Maximaal veilig

Inbraakveilig
Stijlen en kleuren
Uitgebreid gamma

Onbeperkte keuze

Uitgebreid gamma
Onderhoud
Weinig tot geen onderhoud

Weinig tot geen onderhoud

Regelmatig onderhoud
Meer informatie Meer informatie

Kunststof, aluminium of hout?


Zeer goed


Goed

Hout

3 Sterren icoon
Redelijk


De meest voordelige keuze


De meest kostbare keuze

Hout

3 Sterren icoon
Duurder dan kunststof, goedkoper dan aluminium


Inbraakveilig


Maximaal veilig

Hout

4 Sterren icoon
Inbraakveilig


Uitgebreid gamma

Onbeperkte keuze

Hout

4 Sterren icoon
Uitgebreid gamma

Weinig tot geen onderhoud

Weinig tot geen onderhoud

Hout

3 Sterren icoon
Regelmatig onderhoud

Raamdecoratie

Wil jij ook bijpassende raamdecoratie? Het zal perfect aansluiten bij jouw nieuwe kozijnen. We bieden vele soorten raamdecoratie aan.
Wij zorgen voor het inmeten, de levering en desgewenst ook de montage.

Meer informatie

Zonwering

Grote kans dat jouw oude zonwering niet meer mooi staat bij jouw nieuwe kozijnen. Of misschien heb je nu nog geen zonwering? Wij kunnen jouw woning van nieuwe zonwering voorzien die naadloos aansluit bij jouw nieuwe kozijnen.

Meer informatie

Horren

Heb jij vaak last van muggen of andere insecten in huis? Dan is het aan te raden om horren te nemen. Horren kunnen zowel bij jouw nieuwe ramen worden geleverd als ook bij nieuwe deuren. Wij zorgen dat ze perfect in de nieuwe kozijnen passen.

Meer informatie

Wat kosten kozijnen?

Heel wat factoren hebben een invloed op de prijs van uw ramen. Niet alleen het materiaal en de plaatsing, maar ook de garantie en de service na verkoop. Kom hier meer te weten over de prijs van uw nieuwe kozijnen.

Ik wil graag advies op maat

Houten kozijnen vervangen

Houten kozijnen hebben onderhoud nodig. Ze moeten regelmatig geschilderd worden om het hout te beschermen tegen binnendringend vocht. Als er vocht in de houten kozijnen trekt, dan gaat dit hout op termijn rotten. 

Veel mensen vinden het onderhouden van kozijnen een kostbare aangelegenheid en het wil nog weleens voorkomen dat het toch maar even wordt uitgesteld. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een alternatief, namelijk kunststof kozijnen. Die hebben geen echt onderhoud nodig, als je ze af en toe even reinigt met wat water en een doek of spons, dan zien ze er weer uit als nieuw. Dat spaart een hoop schilderwerk uit en bovendien is het ook nog eens duurzaam, aangezien de levensduur van kunststof kozijnen gemakkelijk 25 jaar is!

Wanneer moet je houten kozijnen vervangen?

Houten kozijnen moeten vervangen worden zodra ze rot zijn. Vanaf dat moment zijn ze hun technische eigenschappen aan het verliezen. Je zult dan merken dat je last krijgt van tocht, kruipende insecten of zelfs indringend vocht. Eigenlijk ben je op dit moment al te laat, want door goed onderhoud uit te voeren had dit voorkomen kunnen worden. Vervanging van de kozijnen is nu de enige mogelijkheid. Wil je in de toekomst niet meer aan onderhoud hoeven denken? Kies dan voor kunststof kozijnen, deze vragen geen onderhoud en gaan tegenwoordig gemakkelijk 25 jaar mee.

Kies voor een chique uitstraling met aluminium kozijnen

Wil je jouw woning goed isoleren én esthetisch ook nog het allerhoogste niveau bereiken? Kies dan voor aluminium kozijnen. Dat is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar het mooiste soort kozijnen. Bij veel hedendaagse woningen, die een industriële uitstraling hebben, geven aluminium kozijnen nét dat beetje extra. Een ander voordeel is dat aluminium kozijnen, in tegenstelling tot kunststof kozijnen, gepoedercoat worden. Dat is een soort verflaag. Hierdoor is het mogelijk om uit nog veel meer kleuren en afwerkingen te kiezen dan bij de kunststof kozijnen. Ook de aluminium kozijnen worden voorzien van hoogwaardige isolerende beglazing.

Alle kozijnen vervangen door aluminium kozijnen

Wanneer vervang je kozijnen?

Kozijnen vervangen kan het hele jaar door. Er zijn verschillende situaties waarin dit nodig is:

  • De huidige kozijnen zijn versleten
  • De huidige kozijnen hebben beschadigingen
  • Je wilt jouw woning beter isoleren
  • Er is sprake van een verhoogd inbraakrisico 

Zijn jouw huidige kozijnen versleten, dan is het belangrijk om de kozijnen te herstellen. Eigenlijk om alle redenen die hierboven genoemd zijn.

Hebben de huidige kozijnen beschadigingen? Laat een expert dan beoordelen of deze hersteld kunnen worden. Is dat niet het geval, dan kun je ze beter vervangen. Je voorkomt daarmee dat je alsnog versleten kozijnen zult hebben binnen afzienbare tijd.

Wil jij jouw woning beter isoleren? Vaak moet je dan ook betere beglazing laten plaatsen. En dat past meestal niet in de kozijnen die je al hebt. Bovendien hebben  goede kozijnen ook een goede isolerende werking. Onze adviseurs kunnen je hier alles over vertellen. Er is vaak veel aan isolatie te winnen!

Is er sprake van een hoog inbraakrisico? Goede kunststof kozijnen, met het juiste deur- en raambeslag, kunnen de veiligheid van jouw woning aanzienlijk verhogen! Kies je voor 3 sterren SKG beslag dan beschik je over het beste anti-inbraak niveau dat er is. Dit beslag is speciaal ontwikkeld én gekeurd om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Onze adviseur kan je hier alles over vertellen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek bij jou thuis.

Hoe gaat de vervanging van kozijnen?

Je moet eerst weten welke kozijnen vervangen moeten worden. Zodra je dit weet, kun je met een specialist overleggen welke opties er zijn. En welke wensen je hebt voor de nieuwe kozijnen, ramen en deuren. Nadat je hierin een keuze hebt gemaakt, moeten de maten van de nieuwe kozijnen worden opgenomen. Dit is een secuur karwei, want de fabriek gaat uit van de exacte inbouwmaten die ze doorkrijgen.

Op de dag dat de vervanging gaat gebeuren, zorgen vakmensen ervoor dat binnen alles netjes wordt afgedekt. Je wilt immers geen schade maken door vallende bouwmaterialen. De oude kozijnen worden verwijderd, de nieuwe geplaatst. Daarna worden de nieuwe ramen en deuren gemonteerd. Afhankelijk van de omvang van de klus, duurt dit gemiddeld 1 tot 4 werkdagen. Na het monteren van alle nieuwe materialen zal de bouwplaats weer schoon worden opgeleverd. Afval wordt afgevoerd en samen controleer je of alle werkzaamheden correct zijn uitgevoerd.

Kosten kozijnen vervangen

Je vraagt je, net als veel andere mensen, natuurlijk af wat het kost om jouw kozijnen te vervangen. Dat is niet precies te zeggen, want het hangt af van veel factoren. Vraag aan een autoverkoper maar eens wat een nieuwe auto kost. Of aan de NS hoeveel een treinkaartje kost.

Gemiddeld kun je uitgaan van deze kosten voor het vervangen van kozijnen:

  • Tussenwoning: €15.000 tot €20.000
  • Hoekwoning: €17.000 tot €25.000
  • Vrijstaande woning: €20.000 tot €35.000

Hierbij merken we wel op dat we van gemiddelden uitgaan. Iedere woning is uniek. Wil je bijvoorbeeld een schuifpui laten plaatsen, dan liggen de kosten al een stuk hoger. Heeft jouw woning weinig ramen, dan kun je voordeliger uit zijn. Het prijsniveau is van 2023.

Wil je exact weten wat de vervanging van jouw kozijnen zal kosten, laat onze adviseur dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte opstellen. 

Alle kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

Waarom kiezen voor Het Kozijnenhuis?

Het Kozijnenhuis is een betrouwbare partner. Wij leveren en monteren onze kozijnen met 10 jaar garantie. We werken uitsluitend met vooraanstaande leveranciers zodat wij een eerlijke prijs kunnen aanbieden, waarbij we niet hoeven in te leveren op kwaliteit. Bij ons geldt afspraak is afspraak, we komen dan ook altijd onze afspraken na. 

Onze kozijnen zijn van het merk Schüco, dat is een Duitse leverancier met jaren voorsprong in kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn niet de goedkoopste maar wel de allerbeste. Hierdoor zullen wij nooit de allerlaagste prijs kunnen aanbieden, maar volgens onze visie gaat kwaliteit boven prijs. Kwaliteit is waar het bij ons om draait. Maak eens een afspraak met onze adviseur, dan vertellen we er graag meer over!

Waarom kies je voor kunststof?

Naast het feit dat kunststof kozijnen onderhoudsvrij zijn, heeft dit nog andere voordelen! Ze zijn energiebesparend door de isolerende kamers die in de profielen zijn aangebracht. En de materialen waar de kozijnen van zijn gemaakt kunnen meerdere keren gerecycled worden. Zo ben je dus erg duurzaam bezig!

Als laatste, maar niet minst belangrijke, voordeel is de veiligheid te noemen. Houten kozijnen hebben een verhoogd inbraakrisico. Kunststof kozijnen zijn beter bestand tegen inbraak. Je kunt hierin ook nog verschillende gradaties kiezen. Kies je voor het hoogste niveau, dan zal het gevoel van veiligheid enorm toenemen.

Heb je vragen over de voordelen van kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op. We lichten het graag toe.