Zonwering

Wanneer je je huis koel wilt houden in de zomer zijn er verschillende soorten zonwering mogelijk. Het Kozijnenhuis kan zorgen dat jouw huis voorzien wordt van zonwering die perfect past bij jouw nieuwe kozijnen!

Zonwering

Oude zonwering vervangen

Veel van onze klanten kiezen vaak voor nieuwe zonwering wanneer zij nieuwe kunststof kozijnen hebben laten monteren. Je kunt nieuwe zonwering vaak in dezelfde kleur bestellen als jouw nieuwe kozijnen. Daarnaast merken we vaak bij vervanging van oude kozijnen, dat de oude zonwering ook zijn beste tijd wel heeft gehad. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat jij een heel andere reden hebt waarom je jouw zonwering wilt laten vervangen.

Rolluiken als zonwering

De beste zonwering bereik je met rolluiken. Dit zijn oprolbare kunststof of aluminium vlakken die het gehele raam kunnen afdekken van zonlicht. Het zonlicht houd je daarmee buiten de woning. Sommige mensen denken dat het helpt om de gordijnen dicht te doen, maar de warmte komt dan alsnog naar binnen. Rolluiken bestaan uit een kast waar het luik in opgerold wordt. Deze kast bevindt zich aan de buitenzijde boven het raam. Twee profielen, die naast het kozijn gemonteerd worden, begeleiden het rolluik naar beneden wanneer je het laat zakken. Aan de binnenzijde van de woning wordt een klein kastje naast het raam gemonteerd waar de band in komt waarmee je het rolluik ophaalt of laat zakken.

Zonwering aanvragen

Slimme zonwering?

Veel mensen zijn al bezig hun woning stukje bij beetje slim te maken. Wanneer je ’s avonds thuiskomt gaan de lampen aan en als je van je werk naar huis rijdt dan weet de slimme thermostaat dat de verwarming aan moet. Je kunt jouw zonwering ook slim maken. Er kan een slimme Somfy motor gemonteerd worden in jouw zonwering, zodat je die kunt koppelen aan bijvoorbeeld de verlichting of de televisie. Als je dit wilt, maak dat dan kenbaar bij onze adviseur. Samen kunnen jullie dan bekijken wat jouw wensen zijn en welke oplossingen hiervoor bestaan.

Screens

Zoek je een goede zonwering maar wil (of kun) je geen rolluiken plaatsen, dan zijn screens een goed alternatief. Ze zijn een stuk eleganter dan rolluiken maar screens houden iets minder warmte binnen. Screens zijn als het ware doeken die je voor de ramen kunt laten zakken. Deze houden direct zonlicht buiten het huis. Je kunt nog wel naar buiten kijken, al is het alsof je door een geblindeerd raam kijkt.
Screens worden op bijna dezelfde manier gemonteerd als rolluiken. Een kleinere kast hangt boven het raam aan de buitenzijde van de woning. Daarin rol je de screens op wanneer je deze ophaalt. Twee slanke profielen begeleiden de screens naar beneden wanneer je ze laat zakken. Daarmee zijn de twee grootste voordelen van screens ook aangemerkt: ze zijn eleganter dan rolluiken én je kunt nog naar buiten kijken.

Meer mogelijkheden

Naast rolluiken en screens zijn er nog meer mogelijkheden om de zon buiten te houden. Denk bijvoorbeeld aan zonneschermen of luifels. Heb je andere wensen? Laat het ons weten!
We kunnen onze zonwering inbouwen of opbouwen. Inbouwen betekent dat we de kast in de muur bouwen. Opbouwen betekent dat we de kast op de muur monteren. Meestal wordt voor opbouw gekozen, omdat dat voordeliger is dan inbouw.

Zonwering bestellen bij het Kozijnenhuis

Wil jij graag dat er niet alleen nieuwe kozijnen en deuren worden geplaatst, maar ook nieuwe zonwering wordt gemonteerd? Dan helpt het Kozijnenhuis jou ook hier graag bij. Wanneer onze adviseur bij jou thuis is kun je dit kenbaar maken. Je kunt er dan op vertrouwen dat het Kozijnenhuis alles voor je gaat regelen. Geen vraag is te gek.