Aluminium kozijnen

Ben jij op zoek naar aluminium kozijnen? Dan ben je bij het Kozijnenhuis aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in aluminium kozijnen en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Strakke en moderne uitstraling

De voordelen van aluminium kozijnen

Met aluminium kozijnen van het Kozijnenhuis koop je sterke, stevige, perfect isolerende kozijnen. Lees hieronder de voordelen van aluminium kozijnen.

  • Duurzaam en vormvast
  • Licht en stevig
  • Veilig
  • Kleurvast en onderhoudsvriendelijk
  • 10 jaar garantie
Adviesgesprek aanvragen Direct offerte op maat

Kies jouw kleur

Onze kozijnen zijn leverbaar in heel veel kleuren. Veel mensen kiezen ervoor om hun huidige RAL kleur ook in de nieuwe kozijnen terug te laten komen. Anderen kiezen voor een nieuwe look. Onze kleuropties zijn zeer ruim!

Meer informatie

Hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk is belangrijk. Enerzijds ter voorkoming van ongewenste gasten, anderzijds om een fijne, soepele bediening van ramen en deuren te hebben. Wij leveren kwaliteitsmateriaal van het merk Roto.

Meer informatie

Lekdorpels

Wil je vochtschade aan jouw woning voorkomen, kies dan voor lekdorpels. Ze worden onder het kozijn gemonteerd, zodat wordt voorkomen dat water via de gevel de muur in kan komen. Het is een veelgekozen optie.

Meer informatie

Voordelen van aluminium kozijnen

Waarom zou je kiezen voor aluminium kozijnen? Als je nu houten kozijnen hebt, dan zit het eerste voordeel al in de isolatiewaarde. Die is bij aluminium namelijk beter dan bij hout. Het tweede, en misschien wel net zo belangrijke, voordeel zit in de uitstraling. Die is namelijk heel erg mooi! Aluminium kozijnen geven een prachtige uitstraling aan je woning, maar ook aan afzonderlijke ruimtes. Bij het kleuren van deze kozijnen wordt gebruik gemaakt van de techniek poeder coaten. Hierdoor is het mogelijk om de kozijnen uit te voeren in iedere RAL kleur. Je hebt dus enorm veel mogelijkheden en je kleuropties gaan verder dan bij kunststof kozijnen.

Aluminium kozijnen prijzen

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich afvragen wat aluminium kozijnen kosten. Dat is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Voor ieder huis valt dit namelijk anders uit. De kosten bestaan uit de componenten grondstoffen, afwerking en montage. Letterlijk ieder kozijn is anders van afmeting en zal dus een eigen kostprijs hebben. Dat geldt ook bij de montage. Wanneer je een groot kozijn hebt of op een verdieping moet werken, hebben wij voor de montage misschien een kraan nodig. Dit zijn slechts voorbeelden. Het is maar om aan te geven dat de prijs van aluminium kozijnen echt afhangt van de situatie bij jou thuis. Onze adviseur komt graag kosteloos en vrijblijvend bij je langs om een offerte voor je te maken.

Aluminium kozijnen onderhouden

Een groot voordeel van aluminium kozijnen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Ze hoeven nooit geschilderd te worden. In de fabriek wordt de verflaag namelijk in de kozijnen gebakken. Hierdoor wordt deze erg hard en is dus slijtvast.
Het enige dat je af en toe moet doen is met een emmertje lauwwarm water de kozijnen reinigen. Je wast de vervuiling van regen en zand dan met een zachte doek of spons (geen schuurspons gebruiken!) gemakkelijk de vervuiling weg. Na het schoonmaken zien de kozijnen er weer uit als nieuw! Meer onderhoud hebben aluminium kozijnen niet nodig.

Aluminium kozijnen monteren

We leggen je graag even uit hoe de montage van jouw nieuwe kozijnen in zijn werk gaat. Belangrijk om vooraf te melden is dat jij zelf niets hoeft te doen. Wij zorgen dat alles geregeld wordt.
De nieuwe kozijnen worden door ons ingemeten, zodat ze straks perfect passen op de plek van de oude kozijnen. Wij bestellen de kozijnen bij de fabriek en zorgen dat dit bij ons of bij jou geleverd wordt. Dit gebeurt in overleg. Op de dag van de montage zorgen wij dat alles dat nodig is, aanwezig is. Denk aan een container voor het afval, een montage team en eventueel een kraan. We demonteren de oude kozijnen en plaatsen vervolgens de nieuwe kozijnen. We ruimen alle rommel op en als wij vertrekken heb jij prachtige nieuwe kozijnen, en verder geen omkijken naar het afval of de plaats waar gewerkt is.

Waarom kiezen voor het Kozijnenhuis?

Het Kozijnenhuis is een betrouwbare partner. Wij leveren onze kozijnen met 10 jaar garantie. We werken uitsluitend met vooraanstaande leveranciers zodat wij een eerlijke prijs kunnen aanbieden, waarbij we niet hoeven in te leveren op kwaliteit. Bij ons geldt afspraak is afspraak, we komen dan ook altijd onze afspraken na.
Onze aluminium kozijnen zijn van het merk Schüco, dat is een Duitse leverancier met jaren voorsprong in moderne kozijnen. Deze kozijnen zijn niet de goedkoopste maar wel de allerbeste. Hierdoor zullen wij niet altijd de allerlaagste prijs kunnen aanbieden, maar volgens onze visie gaat kwaliteit boven prijs. Kwaliteit is waar het bij ons om draait. Maak eens een afspraak met onze adviseur, dan vertellen we er graag meer over!