Lekdorpels

Wil jij de lekdorpels onder jouw kozijnen laten vervangen? Daar kan het Kozijnenhuis jou mee helpen! Wij leveren en monteren de lekdorpels voor jou. Er is keuze uit verschillende materialen. Samen met jou bekijken we wat de beste optie is voor jouw woning.

Verschillende lekdorpels

Raamdorpelstenen

Voor de meeste mensen zijn raamdorpelstenen de meest bekende variant van lekdorpels. Raamdorpelstenen zijn een soort vensterbankjes onder het raamkozijn. Dit geheel bestaat uit schuin gemonteerde stenen, met een dunne cementvoeg er tussen. Veelgekozen kleuren zijn bruin en zwart.

Aluminium lekdorpels

Lekdorpels uit aluminium worden als één geheel onder het kozijn gemonteerd. Vanaf de zijkant bekeken is het een profiel dat lijkt op de letter ‘z’ die een kwartslag gedraaid ligt. Vaak spreekt men van een waterslag als het over aluminium lekdorpels gaat. Wij kunnen deze leveren in verschillende kleuren.

Belgisch hardsteen

Deze materiaalsoort wordt vaak gekozen voor montage als dorpel onder een deurkozijn of onder ramen. Het is een meer chique afwerking dan de ‘gewone’ raamdorpelstenen. Belgisch hardsteen wordt vaak om zijn statige uitstraling gekozen. Het is een sterke steensoort die schuin afloopt om het water af te voeren. Wij kunnen tijdens ons gratis adviesgesprek samen met jou bekijken of het nodig is deze dorpels te plaatsen.

lekdorpel van belgisch hardsteen

Voordelen van lekdorpels

Overweeg jij jouw kozijnen te vervangen? Dan kan het slim zijn om direct de lekdorpels mee te vervangen. Dit is afhankelijk van de staat van de huidige afwatering. Lekdorpels voorkomen dat er vocht langs de gevel lekt, en zo de woning kan binnendringen. Wanneer je geen lekdorpels (ook wel waterslag genoemd) onder de kozijnen monteert, is de kans op een vochtprobleem erg groot. Dit zijn de voordelen:

  • Lekdorpels voorkomen dat vocht de gevel binnendringt
  • De kans op dure reparaties door vochtschade wordt zeer klein
  • Lekdorpels onder kozijnen mogelijk in bijpassende materialen en kleuren
  • Het Kozijnenhuis zorgt voor de levering én de montage
Ik wil graag advies op maat

Welke kleur past bij mij?

Heel wat factoren hebben een invloed op de prijs van uw deuren. Niet alleen het materiaal en de plaatsing, maar ook de garantie en de service na verkoop. Kom hier meer te weten over de prijs van uw nieuwe deuren.

Ik wil graag advies op maat