Raamdecoratie

Heb je nieuwe kozijnen, dan wil je waarschijnlijk ook nieuwe raamdecoratie. Daarmee geef je jouw huis echt een frisse uitstraling.

Raamdecoratie

Raamdecoratie op maat voor kunststof kozijnen

Wanneer je kunststof kozijnen hebt laten monteren en je wilt daar nieuwe raamdecoratie voor kopen denk je waarschijnlijk dat je weinig te kiezen hebt. Je wilt immers niet door jouw nieuwe kozijnen heen boren. Gelukkig heeft de ontwikkeling van moderne raamdecoratie niet stilgestaan. Tegenwoordig worden de meeste soorten raamdecoratie (ook) geleverd met speciale plak strips.
Als je jouw raamdecoratie bij het Kozijnenhuis bestelt, zorgen wij dat deze perfect aansluit op jouw nieuwe kozijnen. Geef bij onze adviseur aan wat jouw wensen zijn en samen bekijken we dan welke opties er zijn. Over de maten hoef je je niet druk te maken, wij zorgen ervoor dat alles perfect past. Ook voor zonwering zijn we je graag van dienst!

Raamdecoratie aanvragen

Meestverkochte raamdecoratie

We kunnen op deze pagina niet alle soorten raamdecoratie beschrijven die wij aanbieden, want het assortiment is enorm. Daarom willen we graag de drie meest verkochte soorten benoemen. Dat zijn Plisségordijnen, duo rolgordijnen en shutters. Wil je een andere soort raamdecoratie? Vraag gerust onze adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Plisségordijnen

Vandaag de dag is er veel vraag naar zogenoemde plisségordijnen. Die kunnen op praktisch ieder raam gemonteerd worden. Plisségordijnen zijn gordijnen die zijn gemaakt door een geplooide stof strak te vouwen. Je krijgt dan een soort harmonica effect. De vouw is horizontaal en je kunt het gordijn dus als het ware uitvouwen over het raam, of in elkaar dichtvouwen. Plissé is het Franse woord voor ‘vouw’. Zo is de naam ontstaan.
Bij Plisségordijnen kiest men vaak voor het top down, bottom up systeem. Hiermee kun je het gordijn zowel van boven naar beneden open en dicht vouwen, maar ook van onder naar boven.

Duo rolgordijnen

Deze soort rolgordijnen zijn erg populair. Het zijn rolgordijnen met afwisselende banen (horizontaal). Je krijgt een verduisterende baan donkere stof, met daarna een lichte en eventueel doorzichtige kleur stof. Daarna weer een baan gekleurde, enzovoorts. Je kunt met de donkere banen bepalen hoeveel zicht er door het raam is. Dit systeem is doorgaans voorzien van een kettingbediening.

Shutters

Shutters laten zich het best beschrijven als luiken met lamellen. Die lamellen kun je in één beweging tegelijk bedienen. Je hebt volledige vrijheid over de hoeveelheid licht die naar binnen komt. Shutters zijn leverbaar in hout (vaakst gekozen) maar ook in kunststof of aluminium. Door shutters voor jouw ramen te monteren heb je de meeste controle over privacy en lichtinval. Doordat de lamellen schuin naar beneden en boven bewegen beperk je de inkijk van buitenaf erg goed.