Schüco kunststof kozijnen

Wij leveren kunststof kozijnen van het merk Schüco. Dit is een vooraanstaande fabrikant van kwalitatieve kunststof kozijnen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Lees verder voor onze complete uitleg over Schüco kozijnen.

Kies de kozijnen die bij jou passen

Kunststof kozijnen

Aluminium kozijnen

Meer informatie

Wil jij meer weten over onze kunststof kozijnen? Bekijk dan onze pagina met meer informatie.

Naar kunststof kozijnen

Kozijnen advies op maat?

Wil jij gratis advies aan huis? Eén van onze adviseur komt graag vrijblijvend bij je langs om jouw mogelijkheden in kaart te brengen.

Adviesgesprek aanvragen Budgetplanner online

Schüco: Kozijnenfabriek met bewezen kwaliteit

Schüco is een Duitse fabrikant van kunststof kozijnen. De fabriek werd opgericht in 1951. Doordat deze fabriek al bijna 75 jaar ervaring heeft in de productie van kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien heeft het bedrijf inmiddels een zeer goede staat van dienst. De kwaliteit uit deze fabriek is erg hoog. We spreken met recht over Duitse degelijkheid!

Hoogwaardige materialen

Schüco gebruikt hoogwaardige materialen bij de productie van hun kunststof kozijnen. Het gebruik van PVC van topkwaliteit zorgt voor duurzame, stevige en onderhoudsvriendelijke kozijnen. Dit materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, rot niet en is niet kwetsbaar voor invloed van zon-instraling.

schuco kozijnen isolatie
In de afbeelding zie je hoe de thermische isolatie zijn werk doet. Rechts is de buitenzijde en links de binnenzijde van de woning. Je ziet duidelijk dat de isolerende kamers hun werk goed doen.

Uitstekende isolatie

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen van Schüco is hun uitstekende isolerende eigenschappen. De profielen zijn ontworpen met maar liefst 6 isolerende kamers die zorgen voor een effectieve thermische isolatie. Dit is een sterke eigenschap van Schüco kozijnen. Veel andere merken werken met minder isolerende kamers, waardoor je meer warmteverlies hebt in de wintermaanden.

Links zie je het warmteverlies van een woning zonder goede isolatie in de kozijnen, rechts dezelfde woning na montage van Schüco kozijnen.

Geluidsisolatie

Naast thermische isolatie bieden de kozijnen van Schüco ook goede geluidsisolatie. Het geluidsabsorberende ontwerp van de kozijnen helpt om geluid van buitenaf te verminderen, waardoor je binnenshuis minder geluiden van buiten ervaart. Dit effect kun je nog verbeteren door voor driedubbel glas te kiezen met een geluidswerende folie.

Veiligheid

Schüco heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn de kozijnen voorzien van moderne veiligheidstechnieken, zoals meerpuntssluitingen en sterke profielen. Deze eigenschappen dragen bij aan het verbeteren van de inbraakpreventie. Om het veiligheidsniveau nog verder te vergroten, kun je kiezen voor hang- en sluitwerk dat de hoogste SKG score heeft (3 sterren). Alle kozijnen van Schüco zijn hierop al voorbereid.

Buitenafwerking

Alle kozijnen kunnen voorzien worden van een houtnerfstructuur, indien gewenst. Standaard zijn alle kozijnen voorzien van een gladde afwerking. Er zijn vele kleurstellingen mogelijk. Bekijk hier welke kleuren aangebracht kunnen worden op de Schüco kozijnen.

Hoekverbindingen

Alle kozijnen kunnen voorzien worden van een 45 graden of 90 graden hoekverbinding. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Schuco hoekverbinding
illustratie van de hoekverbinding in een Schüco kunststof kozijn

Schüco Living Variant

De Living Variant serie van Schüco is momenteel het best verkochte kozijnprofiel. Het Living Variant profiel behaalt een zeer goede isolerende score: een U-waarde tot 1,1 is haalbaar. Hoe lager dit getal, hoe minder warmte er wordt doorgelaten.

Belangrijkste eigenschappen

  • Dit kozijn heeft maarliefst 6 isolerende kamers, zodat de thermische isolatie zeer goed is
  • In de fabriek zijn er EPDM (rubber) afdichtingen voorzien, die zorgen voor maximale bescherming tegen indringend vocht. Ook op de lange termijn.
  • De kozijnen zijn leverbaar met een verschillende schuinte, informeer bij onze adviseur naar de mogelijkheden en effecten.
  • Alle kozijnen kunnen voorzien worden van geïntegreerde ventilatieroosters
  • Beglazing met een glasdikte van 20mm tot 52mm mogelijk
Schuco living variant
Hiernaast worden de onderdelen in een Schüco Living Variant kozijn toegelicht.
Zoals je kunt zien is dit een goed doordacht kozijn.

Technische eigenschappen Schüco Living Variant

Thermische isolatie conform DIN EN 12412-2 U-waarde van 1,1 W/m2K
Maximale inbraakbestendigheid SKG***
Inbouwdiepte buitenkozijn 120mm
Diepte ramen 82mm
Dikte beglazing 24mm – 52mm

Verschillende uitvoeringen van Schüco kunststof kozijnen

De Schüco Living Variant kozijnen kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd. Iedere uitvoering heeft zijn charme, dit is vooral een kwestie van uitstraling en smaak.

schuco verdiept 6

Schüco Verdiept 6º

Een rechte vormgeving, heeft de looks van een houten kozijn.schuco verdiept 15

Schüco Verdiept 15º

Schuine vormgeving, uitstraling van een slank kozijn.schuco city

Schüco City

Rechte vormgeving, aangezicht lijkt op een historisch schuifraam.schuco-vlak

Schüco Vlak

De vormgeving is erg modern, een zeer slank profiel.Meer informatie over Schüco kunststof kozijnen