Kunststof kozijnen horren

Horren

Als je kunststof kozijnen hebt, kun je hier hele mooie inzethorren bij kopen. Kunststof kozijnen horren zijn normaal gesproken altijd inzethorren. Deze worden in de sponning geklemd, en blijven daar zitten. Je houdt zo ongedierte buiten en laat frisse lucht naar binnen. Ideaal!

 

Plaatsing van de horren

Inzethor

 

Bij kunststof kozijnen worden horren zeer simpel gemonteerd door ze te klemmen tussen de stijlen van het kozijn. Er hoeft niet geboord of geschroefd te worden in het kozijn. De horren zijn daarom uitsluitend geschikt voor kunststof kozijnen met draai- kiepramen. Het monteren van de horren is zo simpel als hier beschreven. Vanwege de eenvoudige montage, is het wel erg belangrijk dat de juiste maten worden doorgegeven. Kloppen deze niet, dan zal de hor niet passen. Er is enkele millimeters speling mogelijk, dit wordt opgevangen door het frame van de hor.

 

Horren in deuropening

hor kunststof kozijn met deur

Ook voor kunststof kozijnen met deuren is het mogelijk om horren te monteren. Bij deuren zal er een rolhor of plisséhor
gebruikt moeten worden. Deze beide maken gebruik van een systeem waarbij de hor wordt opgerold of opgevouwen tijdens het openen van de hor. 

Het systeem heeft iets meer ruimte voor speling qua maatvoering in de lengte, maar in de hoogte moet dit ook zeer correct worden ingemeten. Verder is de plisséhor iets duurder in aanschaf maar wel een stuk fijner te bedienen. Dit systeem is in de afgelopen jaren de favoriet geworden onder onze klanten. Met andere woorden: de plisséhor wordt het vaakst besteld.

tuindeur plissehor
Tuindeur voorzien van een plisséhor

Horren voor dakramen

Zelfs voor dakramen zijn er mogelijkheden om een hor te plaatsen. Als je een nieuw dakraam bestelt, kun je er vaak voor kiezen om een hor te laten plaatsen in het frame van het dakraam. Vind je dat te duur of wil je achteraf een hor plaatsen? Dan kun je een overzethor plaatsen waarmee de gehele raamopening wordt afgesloten met horgaas. Voordeel hiervan is dat het inmeten minder nauwkeurigheid vereist, het past altijd, omdat er van een oversized maat wordt uitgegaan.

 

Horren voor kunststof kozijnen achteraf monteren

We krijgen regelmatig de vraag of we achteraf nog horren kunnen monteren bij klanten. Goed nieuws: dit is zeer zeker mogelijk! Wij kennen de maten van uw kozijnen al, dus vaak kunnen we hiervoor gemakkelijk horren bij de leverancier bestellen. Soms is het toch nog nodig om opnieuw in te meten. Dan spreken we met u af wanneer dat schikt.