Energiebespaarlening

Energiebespaar-
lening

Energiebespaarlening

Via het Nationaal Warmtefonds kun je (onder voorwaarden) een lening krijgen om jouw woning te verduurzamen. Je kunt deze lening bijvoorbeeld gebruiken voor het vervangen van jouw kozijnen, deuren, beglazing, gevelbekleding of voor isolatie van je muren, zolder of vloer. Zowel particulieren als VVE’s kunnen deze lening aanvragen. Het grote voordeel is dat je een hele gunstige rente krijgt die, afhankelijk van je inkomen, begint bij 0%.

Voordelen Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening heeft een aantal sterke voordelen:

  • Een zeer gunstige rente vanaf 0% (inkomensafhankelijk)
  • Lenen tot maximaal €65.000
  • Je betaalt geen afsluitkosten
  • Een vast maandbedrag gedurende de gehele looptijd
  • Geen bovengrens aan de leeftijd van de aanvrager

Hoe vraag je de Energiebespaarlening aan?

Het is vrij eenvoudig om de Energiebespaarlening aan te vragen. Voor particulieren werkt het als volgt:

Stap 1: Vul de calculator in en ontvang jouw persoonlijke voorstel

Op de website warmtefonds.nl vul je de calculator in. Je krijgt dan direct het voorstel met de details van de lening te zien.

Stap 2: De lening aanvragen


Na het invullen van de calculator kun je direct door naar de volgende stap om de lening aan te vragen.

Stap 3: Jouw eigen account activeren


Zodra jouw aanvraag is verstuurd krijg je via e-mail de mogelijkheid om jouw persoonlijke account te activeren.

Stap 4: De aanvraag wordt beoordeeld

Zodra jouw aanvraag is verstuurd zal het Warmtefonds jouw aanvraag controleren. Er wordt ook een controle gedaan bij het BKR. Is alles in orde, dan krijg je een offerte toegestuurd. Zodra je deze hebt gekregen dien je nog enkele formulieren in te vullen, en documenten te uploaden.

Stap 5: Controle documenten en afronden aanvraag

Na het uploaden van de gevraagde documenten vindt er nogmaals een controle plaats. Hiermee beoordeelt het Warmtefonds of het verantwoord is om de lening aan te gaan. 

Zodra deze laatste beoordeling positief is afgerond zal er een bouwdepot geopend worden ter grootte van het financieringsbedrag.

Stap 6: Insturen facturen naar bouwdepot

Als je onze factuur hebt ontvangen kun je deze bij het Warmtefonds indienen. Zij zullen de factuur vervolgens aan ons overmaken. Dit bedrag wordt van jouw bouwdepot afgehaald.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de Energiebespaarlening moet jouw renovatie aan enkele voorwaarden voldoen. Voor de producten die wij leveren gelden deze voorwaarden:

  • Bij deuren moet er isolatie aanwezig zijn tussen het voor- en achterpaneel
  • Deuren moeten een U-waarde hebben van maximaal 2,0 W/m2K. De panelen hebben een U-waarde van maximaal 0,7 W/m2K
  • Kunststof kozijnen voldoen altijd, aluminium kozijnen hebben een maximale U-waarde van 2,4 W/m2K

Al onze producten voldoen aan deze eisen, wij geven daarom ook altijd een verklaring waarmee je de aanvraag kunt indienen. Bespreek met onze adviseur gerust eens de verschillende soorten kozijnen en de besparing die je daarmee kunt behalen.

Let op: Om in aanmerking te komen voor de Energiebespaarlening heb je een verklaring van de aannemer nodig en een getekende offerte. Zonder deze twee documenten wordt jouw aanvraag niet geaccepteerd door het Warmtefonds.

Om in aanmerking te komen voor de Energiebespaarlening heb je een verklaring van de aannemer nodig en een getekende offerte. Zonder deze twee documenten wordt jouw aanvraag niet geaccepteerd door het Warmtefonds.

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds